От днес по пътищата на България вече не може да се пътува без

...
От днес по пътищата на България вече не може да се пътува без
Коментари Харесай

Край на гратисния период! От днес глобяват, ако нямаш винетка!

От днес по пътищата на България вече не може да се пътува без винетка. Тол полицията и пътната полиция ще стартират да глобяват за неналичието на винетка. 

Припомняме, до днес имаше гратисен интервал, преди полицията да стартира да постанова наказания, тъй като към момента течеше осведомителна акция. Първоначалното изказване на шефа на АПИ за неналичието на електронна винетка беше, че в случай че камерите снимат автомобил без такава, санкция за водача ще има. След това обаче той посочи, че до 15 януари тол полицията ще бъде толерантна към водачите без електронна винетка и при прекъсване чиновниците ще демонстрират на водача по какъв начин да я купи през мобилно устройство или ще го насочват към най-близкия пункт за продажба в брой или с карта.

Междувременно омбудсманът Мая Манолова изпрати рекомендация до Министерството на районното развиване и благоустройството и до управлението на Агенция " Пътна инфраструктура " с искане да бъде продължен гратисния интервал, в който водачите няма да бъдат глобявани за липса на електронни винетки.

Според омбудсмана срокът е незаслужено и неточно избран. Той би трябвало да продължи досега, в който системата за продажба на е-винетки проработи, тъй че жителите да не биват глобявани, в случай че не изпълнят законовите изисквания не по тяхна виновност, счита Манолова. / Трафик Нюз

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР